marți, 10 mai 2011

Piaţa Ţărănească, la Constanţa

Intre 13 si 15 mai, de vineri pana duminica, dis-de-dimineata pana dupa-amiaza tarziu, va asteaptam pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, la Piata Taraneasca, cu produse traditionale romanesti, italiene si olandeze.
Veti gasi, ciocolata de casa, simpla si cu nuca, grilas si halvita din Arad, Kurtos Kalak din secuime, iar din Maramures prajituri de casa delicioase, miere, covrigi si turta dulce, cozonaci de casa si suc natural de mere.
Din zonele de munte coboara la ses ciobanii brasoveni. Aduc telemea de oaie, branza de burduf, simpla si cu diverse codimente (marar, chimen, busuioc, patrunjel), branza de burduf in coaja de brad, pastrama, urda dulce si sarata, cascaval afumat si alte produse de la stana. Din Marginimea Sibiului gasiti telemea proaspata si veche de oaie si vaca, carnati afumati si slanina ardeleneasca. Veti mai gasi si verdeturi si legume de sezon, romanesti, direct de la producator.
Din satele argesene, de la ses, vin cu preparate din carne de porc, carcasa afumata, carnati de casa, muschiulet afumat, toate fara conservanti, doar lasate la sare si fum, dar si cascavaluri si branzeturi de la Campulung.
Din bunatatile traditionale internationale va imbiem cu aperitive italiene in ulei de masline, cascavaluri fine olandeze si dulciuri siciliene din pasta de migdale, sanatoase si fara pericol pentru silueta.
Li se alatura mesterii populari cu ceramica, obiecte din lemn, caciuli de blana si costume populare, artizanat si bijuterii.
Si nu uitati! La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate! Va asteptam cu drag la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta intre 13 si 15 mai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu