miercuri, 17 aprilie 2013

Cholest Bio luptă împotriva colesterolului rău


Munca de la birou, traficul din oraş sau grijile de acasă pot fi factori de stres care acţioneză atât asupra stării emoționale, cât mai ales asupra sănătăţii organismului. Dacă stilului de viaţă alert i se alătură lipsa somnului, alimentaţia incorectă şi obiceiurile nocive (fumatul, excesul de dulciuri sau de alcool etc.),  înseamnă că organismul se confruntă cu o perturbare a echilibrului fiziologic.

Nu întâmplător, printre cele mai des întâlnite afecțiuni ale zilelor noastre se numără bolile cardiovasculare (implicit hipertensiunea arterială), diabetul zaharat sau sindromul metabolic, toate afectând peste 30% din populația României, potrivit datelor statistice.
Echilibrul fiziologic caracteristic unui organism sănatos, odată dereglat, devine foarte greu de redresat. Hipercolesterolemia este cauzată de excesele alimentare aflate în relaţie cu sedentarismul sau cu obiceiurile nocive şi constă în depozitarea unor plăci de grăsime la nivelul arterelor, ducând la îngustarea spaţiului prin care sângele circulă către inimă. Stilul de viaţă nesănătos, debutând cu alimentaţia inadecvată, ne face vulnerabili în faţa bolilor cardiovasculare, terapia medicamentoasă fiind cel mai la îndemână remediu.
Laboratoarele Ropharma ne oferă o soluţie inedită şi eficientă pentru combaterea hipercolesterolemiei: Cholest Bio, un produs natural obţinut din drojdie de orez roşu. Drojdia de orez roşu (Monascus purpureus) produce prin fermentaţie monacolicolina K, substanţă similară structural cu lovastatina, cap de serie în grupa medicamentelor hipolipemiante numite statine, utilizate în tratamentul hipercolesterolemiei. Aceasta acţionează prin inhibarea unei enzime implicate în sinteza endogenă a colesterolului (scăzând formarea colesterolului de către organismul uman, cu efecte marcate în special asupra fracţiunii aterogene LDL-colesterol, aşa numitul “colesterol rău”). Studiile clinice au arătat eficienţa acestei substanţe şi buna ei tolerabilitate (deşi incidenţa reacţiior adverse este mult mai redusă decât în cazul terapiei medicamentoase este necesar controlul periodic al funcţiei hepatice şi al enzimelor care caracterizează activitatea musculaturii striate, deoarece această substanţă acţionează similar cu medicamentele din grupa statinelor).      
În plus, extractul de drojdie de orez roşu conţine alţi compuşi: flavonoide, acizi graşi nesaturaţi, fitosteroli cu efecte benefice asupra organismului, inclusiv la nivelul statusului pro-oxidant implicat în aterogeneză.
Compoziţia suplimentului alimentar Cholest Bio prezintă efecte benefice în cazul celor care au un conţinut ridicat de grăsimi în sânge, ceea ce constituie cel mai adesea o premisă pentru complicaţiile bolilor arteriale coronariene, cerebrovasculare şi periferice. Preparatul natural cu rol în reglarea nivelului de colesterol este favorabil în reducerea depunerii şi oxidării colesterolului „rău” pe pereţii arteriali, prevenind riscul apariţiei cardiopatiei ischemice, infarctului miocardic sau anevrismului aortic.
Cum trebuie administrat Cholest Bio?
Suplimentul alimentar se administrează câte o capsulă de două ori pe zi sau se pot lua câte două capsule o dată, în timpul mesei. Produsul este contraindicat pacienţilor care suferă de afecţiuni hepatice, în sarcină şi alăptare sau când interferă cu o medicaţie care conţine statine, fibraţi, ranitidină, antibiotice, anticoagulante sau antiinflamatoare. Preţ recomandat de producătorul Ropharma: 35,00 lei.
De ce Cholest Bio?
ü  Pentru că este un produs natural recomandat de specialişti şi susţinut de o bogată literatură de specialitate
ü  Se prezintă într-o formă farmaceutică uşor de administrat
ü  Se eliberează fără prescripţie medicală
ü  Raportul cost/eficacitate este unul avantajos pentru pacienţi

În concluzie, menţinerea nivelului de colesterol în limitele sale normale presupune o viaţă cât mai activă, atenţie la greutatea corporală, consum zilnic de fructe proaspete, precum şi controale periodice la medic si administrarea de suplimente alimentare special concepute pentru evitarea posibilelor riscuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu