miercuri, 4 mai 2011

METRO Chef 2011


Pe 28 aprilie 2011, a debutat la Bucureşti, în magazinul METRO Băneasa,concursul de artă culinară METRO Chef, ediţia 2011.Evenimentul a constat în demonstraţii de artă culinară ale unor echipe formate din un bucătar şef şi un ajutor de bucătar (angajaţi ai aceluiaşi restaurant), pentru crearea unui meniu complet (aperitiv, fel principal şi desert), prin care le sunt evidenţiate talentul şi pregătirea în domeniul gastronomiei.
Prima etapă regională, s-a desfăşurat în magazinul METRO Băneasa, pe o perioadă de 2 zile (28 - 29 aprilie 2011) şi va fi continuată în ţară, în magazinele METRO din: Braşov,Iaşi, Craiova, Constanţa, Timişoara şi Cluj-Napoca; semifinala şi marea finală vor avea loc în Bucureşti, în toamna acestui an. O suprafaţă de aproximativ 200 mp din cadrul fiecărui magazin va fi special amenajată pentru ca această competiţie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Marii câştigători vor primi medaliile concursului şi câte o bursă de studiu pentru prestigiosul program „Authentique French Cuisine” al Institutului Paul Bocuse, din Franţa. Pentru echipele clasate pe locurile doi, respectiv trei, au fost pregătite module de şcolarizare în cadrul Centrului de Pregătire în Gastronomie, care funcţionează în cadrul magazinului METRO Militari, precum şi premii constând în echipamente de bucătărie.
Juriul competiţiei este format din specialişti în domeniul gastronomiei, ce asigură
jurizarea concursului atât în bucătărie, în timpul preparării meniului, cât şi după servirea preparatelor. Membrii juriului sunt: Gabriela Berechet – Preşedinte al Federaţiei Bucătarilor din România, Horia Vîrlan – Maestru bucătar renumit, Samuel Letorrillec - Executive Chef Resturant Loft şi El Capitan, Patrick Guibet – Executive Chef Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu