In cadrul Festivalului Pasarela, Michèle Gay, specialist in Parfumerie Culinara, va susține o conferința urmata de degustarea a cinci branzeturi tipic romanesti (branza de burduf in coaja de brad, cas afumat, cascaval afumat, telemea de oaie, telemea de capra), reintrepretate prin tot atatea ape-parfum create special pentru acest eveniment. Aceste cinci „acordaje” pun in valoare cele cinci savori specifice, demonstrand in ce fel parfumeria culinara poate revizita si potența un patrimoniu imaterial precum cel al branzeturilor romanesti.
Conferința va avea loc vineri, 13 aprilie,la Hotel Epoque.
Nascuta la Lyon, gurmanda, curioasa si indrazneața, rebela si pasionata, Michèle Gay a avut un parcurs profesional foarte interesant. A inceput ca stilist de moda, dupa care a facut parte din echipele de la La Potinière, L’Écureuil et Lenôtre Paris. A descoperit apoi scoala de parfumeuri ISIPCA si conservatorul de parfumuri Osmotheque, pentru a deveni mai degraba parfumeur decat bucatar, dupa cum ea insasi marturiseste.
Lucreaza in prezent pentru marile case de lux Chanel, Boucheron, Clarins, dar si pentru Campbell si Sodeb’o. Este recunoscuta de catre profesionistii din domeniul parfumurilor si al gastronomiei drept un adevarat pionier in materie de Parfumerie Culinara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu