marți, 10 mai 2011

Începe “sezonul” grătarelor cu Fiskars Functional Form

Ziua de 1 Mai a deschis în mod tradiţional „sezonul” grătarelor la iarbă verde, împreună cu familia sau cu prietenii. Prilej de a ne bucura de natură şi de relaxare, ele reprezintătotodată, ocazia ideală pentru a-i impresiona pe prieteni. Pregătirea grătarului se poate dovedi o sarcină grea şi de durată dacă sunt folosite ustensile de bucătărie nepotrivite. Într-o bucătărie dotată cu ustensile de calitate, precum cele din gama Functional Form de la Fiskars, munca bucătarului este semnificativ uşurată iar timpul petrecut pentru pregătirea meselor este redus. Astfel, atât bucătarii mai experimentaţi cât şi cei amatori vor putea petrece mai mult timp în compania celor dragi. Iar Fiskars vine în întâmpinarea demersurilor culinare, la iarbă verde sau acasă, cu ajutoare de nădejde pentru orice bucătar. Şi pentru că un test poate spune mai mult decât orice recomandare, î ţi oferim ast zi cuţitul bucătarului, un adevărat “ambasador” al gamei Functional Form, pentru a- ţi demonstra ce avantaje au ustensilele de calitate în bucătărie. Încearcă-l pentru a te convinge!
Şi cum orice bucătar are nevoie şi de un strop de inspira ţie, îţi propunem, pe pagina următoare, două reţete delicioase pentru urm ătorul tău grătar. Oricare dintre noi poate transforma un grătar într-un festin culinar! Tot ce îi trebuie este un strop de imaginaţie şi ustensilele de bucătărie potrivite!

Frigărui de pui cu roşii cherry
Ingrediente: 500 g piept de pui, 3 linguri piure de roşii, 2 linguri sos Worchestershire, 2 linguri miere, rozmarin proaspăt tăiat, 250 g roşii cherry.
Tăiaţi cuburi pieptul de pui şi marinaţi-l în amestecul de piure de roşii, sos Worchester, miere şi rozmarin. Aşezaţi-le pe beţele pentru frigărui, alternând puiul cu roşiile cherry. Prăjiţi pe grătar preîncălzit, întorcând din când în când, timp de 8-10 minute.

Dovlecel umplut
Ingrediente: 4 dovlecei, 100 g brânză rasă, 150 g ciuperci tăiate, 1 ceapă, sare, piper, 4 linguri de ulei, pătrunjel.
Spălaţi dovleceii, tăiaţi-i în jumătăţi şi scoateţi părţile moi. Jumătăţile de dovlecel trebuie să arate acum ca nişte bărcuţe! Tăiaţi fin miezul şi puneţi-l de o parte într-o strecurătoare. După scurgerea lichidului, căliţi pulpa cu ciupercile tăiate felii. Adăugaţi la amestec brânza dată pe răzătoare, sarea şi piperul şi umpleţi jumătăţile de dovlecel. Ungeţi cu ulei şi prăjiţi pe grătar între 5 şi 8 minute.

*Reţete preluate din revista “Inspiraţie”. În cadrul publicaţiei veţi găsi şi alte reţete inspirate, ideale pentru zilele de primăvară şi vară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu