vineri, 15 septembrie 2017

Gogoșele (bulete) de cașcaval, după „metodul” Kerei Calița

Bătrânul dascăl și apostol al românilor, Gheorghe Lazăr își depăna fuiorul uitării în casa înecată în frunzele viței de vie, între vii și livezi în marginea oborului vechi. Aici, la casa lui, Gheorghe Lazăr de pe strada Ziduri Moși, printre cărți, instrucțiuni școlare și filozofii, aproape în fiecare după-amiază sub ciripitul graurilor și mierlelor se desfăta cu bulete de cașcaval- slăbiciunea grămăticului.

Cu răbdare se dau prin răzuitoare o jumătate de kg de cașcaval de oaie, se rad 4 – 5 bucăți de cartofi cruzi, se pune un vârf de sare, un praf de piper negru și alături într-un blid adânc se sparg 8 ouă, bătând separat albușurile de gălbenușuri. Se toarnă...........

Află mai departe rețeta, așa cum azi o gătește dumneaei, KERA CALIȚA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu