joi, 9 mai 2013

Noi vinuri in gama ALIRA

Compania WineRo lanseaza noi sortimente de vinuri din gama ALIRA

În această primăvară, WineRo completează portofoliul său cu noi vinuri românești obținute din struguri din plantația de la Aliman (Dobrogea)
Noile vinuri – ALIRA Cuvee Magnum 2010, ALIRA Cabernet Sauvignon 2010, ALIRA Fetească Neagră 2011,  ALIRA Rose 2011, ALIRA Tribun 2011 – sunt realizate sub atenta supraveghere a oenologului cu renume internațional Marc Dworkin.
”Toate aceste vinuri pemium sunt destinate rețelei HORECA, adică vor fi găsite în restaurante, cafenele și magazine de specialitate. Compania WineRo respectă politica cu care și-a obișnuit consumatorii – raport calitate-preț foarte bun” – Mircea Niculescu, Director de vanzări și Marketing WineRo.

ALIRA Cuvée Magnum 2010
A doua recolta din plantație noua. Cupaj de Merlot 60% si Cabernet Sauvignon 40%. Productie 450 sticle.
13.7% vol. alc.
Gustul
Olfactiv este foarte intens, aducând note de ierburi uscate, fructe dulci, confiate. Gustul catifelat şi prietenos are o profunzime uluitoare, senzaţiile dulci de ciocolată şi prune uscate asortându-se foarte bine cu cele de bitum, frunză uscată şi cutie de lemn. În afară de o tentă sangvinică, vinului îi este asigurată şi o anumită suculenţă, dată de aciditatea echilibrată. Are personalitate de vin mare, fiind dens şi armonios.

ALIRA Cabernet Sauvignon 2010
Prima recolta din plantație noua. 100 % Cabernet Sauvignon. Productie 18 000 sticle
13.5% vol. alc.
Gustul
Un vin tânăr, tipic şi complex, care se prezintă într-un mod nemijlocit şi foarte precis. Notele aromatice combină senzaţiile mai dure de condiment şi piele tăbăcită cu tente mai dulci, cărnoase, de pară şi coacăze negre. La primul contact, gustul dă impresia că este firav, însă taninurile cerneloase şi granulate îi asigură o evoluţie ascendent-progresivă, pe final devenind viguros şi intens, cu senzaţii de curmale, ghimbir şi prună. Alcoolul este foarte bine integrat şi echilibrat.


ALIRA Feteasca Neagra 2011
Prima recolta din plantație noua. 100 % Feteasca Neagra . Productie 14 500 sticle
13.8% vol. alc.
Gustul
Prima noastră Fetească Neagră, soiul cel mai drag românilor completează gama ALIRA cu un vin corpolent, intens și generos, cu arome de fructe rosii, caise coapte si prune afumate. Gustul sec este amplu si persistent, cu note vibrante de vișine si cafea, în postgust făcându-se simțite nuanțe fine de condimente.

ALIRA Rose 2012
Plantatie noua a treia recolta. Cupaj de Cabernet Sauvignon 70% si Feteasca Neagra 30%. Productie 25 000 sticle
12.5% vol. alc.
Gustul
Acest Rose, proaspăt și mineral, aduce bucuria întâlnirii unui vin prietenos și complex. Culoarea vie a ALIRA Rose dezvăluie aromele citrice, urmate de iasomie  și cireșe de mai. Aciditatea vioaie susține gustul intens obținut din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon

ALIRA Tribun 2011
Recolta a treia din plantație noua. Cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.
13.7% vol. alc.
Gustul
Un vin elegant și catifelat etalează note intense de fructe de pădure, vișine și ciocolată neagră, învăluite de taninii fini din sâmburii de struguri culeși la maturitate deplină..
ALIRA Tribun reunește într-un cupaj echilibrat și prietenos cele mai bune soiuri cultivate în Dobrogea, pe malurile Dunării, între Aliman și Rasova.


Despre WineRo
WineRo este o companie care s-a înființat în 2006, an în care a achiziționat mai mult de 100 de ha de teren la Aliman, județul Constanța. Aici au fost plantate și sunt cultivate soiul românesc Fetească Neagră și soiurile internaționale Merlot și Cabernet Sauvignon – investiția în achiziții și plantări a fost de 2,6 mln Euro. În septembrie 2010 a fost lansat primul vin produs de WineRo, ALIRA  realizat din struguri Merlot din recolta 2009.


Pentru mai multe informatii: www.alira.ro
sau
Veronica Guzun – Specialist Comunicare WineRo
0742113292
veronica.guzun@winero.com

12 comentarii:

  1. Trebuie organizata o sesiune de degustari !

    RăspundețiȘtergere
  2. Super tare articolul! Mi-a placut foarte mult! Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  3. In ce categorie de pret sunt incluse ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Vinurile de dobrogea sunt foarte bune !

    RăspundețiȘtergere
  5. A fost o degustare de savori online, mi-a placut mult articolul! Mi-ar face placere sa iau parte la o sesiunea de degustari si in zona in care stau. Pana la urma cred ca, cu astfel de evenimente care sa retrezeasca simturi, se promoveaza brandul si marca aceasta. Sper sa pot sa comand, atunci cand voi lua data urmatoare masa in oras, o sticla de vin din aceasta gama. Ar fi o surpriza foarte placuta! Sigur, asta depinde si de viteza de absorbtie, sa spun asa, a localurilor pentru aceasta Alira, insa as fi incantat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua,

    Fac parte din echipa BlogTAG.ro si pentru ca am citit cu mare placere blogul dumneavoastra Bucataria de stiri, doresc sa va prezint proiectul nostru cu speranta ca vi se va parea interesant si veti dori sa fiti alaturi de noi.
    BlogTAG se adreseaza tuturor persoanelor care detin un blog si sunt activi pe acesta, pentru a-i ajuta sa faca parte din comunitatea de bloggeri care au aceleasi interese ca ei, si ofera concursuri si campanii cu premii in bani si produse foarte atractive. Incercam sa selectam intotdeauna numai concursurile si campaniile care prezinta interes pentru dumneavoastra, care se potrivesc cu tema blogului dumneavoastra.

    Cine suntem?
    O echipa de oameni tineri si ambitiosi, cu dorinta de a dezvolta o comunitate stransa in blogosfera. Organizam concursuri si campanii de adevertoriale care sa sustina blogurile romanesti si sa le ofere mereu provocari noi celor care au pasiunea scrisului.
    Incercam sa atragem bugetele companiilor care doresc sa fie promovate prin concursuri si campanii de advertoriale in zona de blogging, astfel incat pasiunea de a scrie articole pe blogul dumneavoastra sa fie si recompensata in bani si premii consistente.

    Cont pe BlogTAG.ro?
    De ce nu? Noi va asiguram tot suportul pentru a va crea cont, suntem deschisi la orice intrebare, propunere sau discutie. Plus ca in acest mod va putem tine la curent cu noutatile BlogTAG.ro, campaniile si concursurile noastre.
    Pe BlogTAG gasiti usor si rapid concursurile si campaniile care sunt in desfasurare, sfaturi si lucruri utile care sa va ajute in imbunatatirea vizibilitatii blogului dumneavoastra.

    Concurs TargulCartii.ro
    In aceasta perioada este activ concursul sponsorizat de TargulCartii.ro, librarie si anticariat online. Va puteti inscrie cu un articol care sa respecte cateva cerinte, iar echipa de la TargulCartii.ro ofera premiu pentru primul clasat o tableta! Mai multe detalii aici.

    Concurs BlogTAG.ro
    Pana la 1 iulie va puteti inscrie in concursul organizat chiar de BlogTAG.ro pentru promovarea platformei de advertoriale si a comunitatii. Premiile sunt foarte atractive, aflati mai multe aici.

    Campania LibrarieUniversala.ro
    Pana duminica, 1 iunie, LibrarieUniversala.ro ii invita pe toti bloggerii pasionati de literatura si carti sa participe la campania de advertoriale. Primii 10 care se inscriu beneficiaza de sponsorizarea oferita de LibrarieUniversala pentru articolele scrise. Mai multe detalii aici.

    Va astept cu drag sa va alaturati comunitatii de pe BlogTAG.ro si sa participati la concursurile si campaniile noastre!

    Alexandra Margarit

    --
    Echipa BlogTAG.ro
    http://www.blogtag.ro/
    blogtag.ro@gmail.com
    https://www.facebook.com/BlogTag.ro

    RăspundețiȘtergere
  7. nu am vazut in supermarket aceasta gama de vinuri, dar voi cauta sa vad unde sa gasesc si voi incerca si eu

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu prea tin minte ce vinuri cumpar, dar cred ca am avut candva ocazia sa gust si ceva de la Alira, dar nu acasa parca.. din cate imi aduc aminte, mi-a fost servit la ziua unui vechi prieten.

    RăspundețiȘtergere
  9. Unui vin bun nu-i poti spune nu niciodata ! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am comandat de cateva ori de pe siteul winero, au fost mereu prompti iar vinurile alese la indicatiile lor au fost foarte ok.

    RăspundețiȘtergere